Categorieën
Superparel kortingsregeling Maandactie Griffin Cadeaubon
Nieuwsbrief
* E-mail adres
Ik heb de Algemene Voorwaarden en Privacy Policy gelezen en ga hiermee akkoord
Aanmelden Afmelden
Over Edelstenen (A t/m L)
 
Agaat   
Versterkt de levenskracht en moed en vergroot zelfbewustzijn en de vitaliteit. Sterkt het hart en verlicht het brein. Helpt bij krampen, nervositeit en is ideaal voor overactieve kinderen. Helpt de zwangerschap goed te laten verlopen en verlicht de bevalling. Kalmeert, troost, harmoniseert. Steen van Mars, Maan, Tweelingen, Maagd en Ram.
 
Grillige agaat 
  Doorbreekt rechtlijnigheid, regelmatige gelijnde agaat: maakt rustig. Helpt beter bij arthritis dan een magnetische armband.
 
Blauwe agaat  
Verzacht ook nog geestelijke en lichamelijke pijn.
 
Botswana Agaat
  Ondersteunt bij bevalling, groei van baby's, kinderziektes, bescherming, stimuleert kinderen geestelijke groeien, voor baby's, jonge kinderen en gevoelige mensen.
 
Mosagaat
  Maakt nieuwsgierig en geeft rust. Vergroot de vitaliteit van oudere mensen, doorbreekt starheid, helpt bij darmkrampen. Helpt tegen darmstoornissen, griep, oorsuizingen, oorontstekingen en koorts. Bevordert het verloop van de zwangerschap.

Vuur Agaat
 Sterke werking op lichaamcellen. stuurt celdeling, verhindert ongewenste celgroei die tot kanker kan leiden. Bij impotentie en frigiditeit, geeft meer zelfkennis.
 
Turitella agaat
 geeft troost en werkt kalmerend. Opent hart en ogen voor de pracht en kracht van de natuur en brengt harmonie. Werkt tegen parasieten, moedeloosheid en onzekerheid.
-----------------------------------------------

Amazoniet  
  Heeft een kalmerende werking en helpt daarom bij migraine-achtige hoofdpijn, stress, krampen, epilepsie, huidaandoeningen, eczeem en steenpuisten. Amazoniet sterkt de zenuwen, het geheugen en sterkt het hart. Steen voor intelligente mensen met een eigen invalshoek.
-----------------------------------------------

Amethist
    Helpt bij migraine, hoofdpijn, slapeloosheid, spanningsmaagpijn, brandwonden en waterzucht. Behoedt voor onmatigheid, dronkenschap, geeft kalmte en werkt verkoelend. Trekt recht aan, ontspant, geeft innerlijke rust en evenwicht. Een goede meditatiesteen en stimuleert de spirituele groei. Steen van Neptunus, Boogschutter en Vissen.
-----------------------------------------------

Ametrien   
 Combinatie van amethist en citrien in één steen. Goed voor innerlijk rust, gelatenheid, energie, ontspannen blijven. Werkt tegen nervositeit, zwakke motoriek en zenuwstelsel. Reiniging en vitalisatie van weefsel en cellen.
-----------------------------------------------

Angeliet (anhydriet)  
Werkt bloedzuiverend. Goede meditatiesteen.
NIET MET WATER REINIGEN!
-----------------------------------------------

Apachetraan  
Goed tegen angsten en verwerken van traumatische ervaringen. Maakt bewust van blokkades en helpt oude pijn loslaten. Goed tegen koude handen en voeten en voor herstel van wonden en een goede nachtrust. Verheldert het spirituele leven, stimuleert intuïtie. 
-----------------------------------------------

Apatiet    
  Steen voor moderne mensen die van nieuwtjes houden. Bevordert trouw, loyaliteit, motivatie, geestelijke flexibiliteit. Helpt bij artrose, genezing van botbreuken, vernieuwing van cellen, rust vinden bij een druk leven. Opent de geest. 
-----------------------------------------------

Aquamarijn  
  Werkt op alle slijmvliezen in het hoofd en is daarom geschikt tegen hooikoorts, vastzittende hoest, neus en keelholtes, voorhoofdsholte-ontsteking en tranende ogen, werkt tevens op de kaak, mond en kiezen. Verder helpt de steen bij problemen met de schildklier, eczeem en houdt hij het lichaam schoon. Bevordert het uiten van gevoelens. Houdt jeugdig en geeft levensvreugde. Steen van Waterman.
-----------------------------------------------

Aragoniet   
 
Goed  voor de geestelijke ontwikkeling, concentratie. Geeft moed en interesse.Helpt bij de opbouw en deelasticiteit van de spieren Tegen nervositeit en stress.
-----------------------------------------------

Aventurijn  
Werkt bindend en helend en op hoofdhaar en ogen. Helpt tegen huidaandoeningen, eczeem, acne, psoriasis, diverse ontstekingen en jeuk. Normaliseert de transpiratie en verbetert het geheugen, geestelijk evenwicht, rust en zelfbeheersing (vooral de blauwe aventurijn). Is goed voor onrustige kinderen. Bevordert de groei bij kinderen. Steen van Venus, Tweelingen, Kreeft, Maagd en Weegschaal.
-----------------------------------------------

Barnsteen  
Helpt bij astma en bronchitis, hierbij wordt de steen vaak in combinatie gedragen met rutielkwarts. Helpt verder bij oorpijn, amandelontsteking, problemen met tanden en kiezen en geeft verlichting bij baby´s die tandjes krijgen.  Verlicht problemen met een fobie, angsten, depressies en fantoompijnen. Helpt bij reuma en infecties, geneest en beschermt de luchtwegen, goed voor de oren en gaat zware vermoeidheid en depressies tegen. Positiveert en verwarmt alles, helpt bij onderdrukking. Steen van Mercurius, Leeuw en Tweelingen.
-----------------------------------------------

Bergkristal  
Bevordert geduld, geestelijk evenwicht en zelfvertrouwen en stabiliseert al wat goed is. Geeft nieuwe energie, concentratie en helder denken, moed, liefde en inzicht. Heeft invloed op de zonorganen: rug ogen hart en zonnevlecht. Helpt bij oogkwalen, diarree, maag en darm kwalen, schildklieraandoening, voorjaarsmoeheid, depressie, menstruatie- en overgangsklachten, wagen- en luchtziekte, hartklachten, rugpijn en bloedingen. Bevordert de aanmaak van witte en rode bloedlichaampjes, zorgt verder voor lichaamsreiniging na een ziekte of operatie. Werkt tegen aardstralen. Versterkt andere stenen wanneer samen gedragen. Steen van Zon en Leeuw.
-----------------------------------------------

Beryl
Werkt goed tegen maag- en leverklachten en pijn. Maakt opgewekt en wordt aanbevolen als begeleider tijdens reizen, ook om wagen en zeeziekte tegen te gaan. Werkt gunstig tegen heimwee. Verheldert het denken, helpt doelgericht en efficiënt te zijn. Bevordert het geduld, volhouden, discipline, openheid, geconcentreerd leren handelen en zorgvuldigheid. Sterkt de ogen zenuwen en paranormale vermogens. Bij nachtmerries en angsten. Steen van Mercurius, Tweelingen, Kreeft en Maagd.
-----------------------------------------------

Bloedsteen
Maakt moedig en sterk.
-----------------------------------------------

Bronziet
Helpt de innerlijke rust te bewaren in moeilijke levensfases, versterkt de zenuwen, helpt rustig blijven bij conflicten en extreme situaties en werkt ontkrampend.
-----------------------------------------------

Calsiet
Letterlijk en figuurlijk een zachte steen die rustgevend werkt en opvrolijkt. Geeft geestelijk evenwicht en helpt bij verdriet en eenzaamheid.

Blauw calsiet
  Stimuleert het uiten van gevoelens, maakt tactvol in het uiten, helpt tegen stotteren, geeft rust, heelt de stem bij heesheid.

Gele calsiet
 Sterkt de realiteitszin, helpt bij jezelf durven zijn, geeft zelfvertrouwen, goed voor onrustige, overactieve mensen, geeft gevoel weer een kans.
 

Groene Calsiet
 Helpt oude, vastzittende patronen los te laten, harmoniseert wisselende stemmingen, helpt bij beslissingen nemen in gevoelszaken, stimuleert vernieuwing.

Oranje Calsiet
 
Maakt zonnig en positief, geeft levensmoed en warmte, helpt bij genezing van lichaam, geest en gevoel, steunt bij eenzaamheid en verdriet, verdrijft depressieve gedachten, helpt emotionele wonden genezen.
 

Rode calsiet
 Bevordert het vertrouwen in eigen gevoel, helpt tegen angst en onzekerheid, sterkt de eigen basis, activeert de wilskracht.
-----------------------------------------------

Carneool
Bevordert de spijsvertering en sterkt familiebanden. Werkt uitstekend bij bloedarmoede, te lage bloeddruk en helpt bij suikerziekte. Goed tegen krampen, bij koorts, infecties, suikerziekte, zenuwpijnen, bloedvergiftiging en koppigheid, verdrijft nachtmerries en bevordert fijne dromen, geeft warmte, vitaliteit en levensvreugde. Bevordert verdraagzaamheid en positiviteit. Een agaatsoort. Steen van Mercurius, Leeuw en Maagd.
-----------------------------------------------

Chalcedoon
Bevordert de spraak en kan helpen bij stotteren. Goede steen bij huidproblemen. Geeft extra energie en helpt wonden sneller genezen (zowel lichamelijk als geestelijk), troost, maakt rustig na overspanning, helpt tegen winterhanden en voeten, versterkt de binding tussen moeder en kind. Beschermt tegen hypnose en sterkt de ziel. Steen van Waterman.
-----------------------------------------------

Charoiet
Tegen ontkalking en tandbederf. Ondersteunt bij zwangerschap en bevordert de borstvoeding. Goed voor de nieren en vochtafdrijvend. Helpt in de menopauze, bij zwaarlijvigheid en bevordert inzicht in jezelf, wilskracht en reinigt de geest. Goede meditatiesteen. Wordt alleen in Rusland gevonden, bij de rivier de Charo. De kleur varieert van helder paars tot zachtbeige en groen, altijd met herkenbare chatoyance.
-----------------------------------------------

Chiastioliet
Ook wel kruissteen genoemd. Helpt bj het vinden van de eigen identiteit, helpt bij het realiseren van het levensdoel en bij angst en schuldgevoel. Voor realiteitszin en nuchterheid. Bij verzuring, jicht en reuma, uitputting, zwakte en verlammingsverschijnselen. De kruissteen is de beschermsteen bij uitstek.
-----------------------------------------------

Chrysoberyl
Zelfbeheersing, discipline, angst, beklemming, stress, nervositeit, hyperactiviteit. concentratie, leervermogen, strategisch denken. Bij zenuwziekten, spreekstoring, stotteren, zintuig. Versterkt lever.
-----------------------------------------------

Chrysocolla
Versterkt de luchtwegen en keel, bij opspelende darmzenuwen, maagzweren, ziekte van Crohn en andere spijsverteringsproblemen. Goed tegen gasvorming, bloeddrukverlagend, reuma en spit, krampen en depressies. Geeft zelfvertrouwen, helpt ervaringen en verwerken en uiten en brengt emoties in evenwicht. Bevordert de tolerantie en bevordert vriendelijkheid en tolerantie, goed voor emotionele mensen. Een troostende steen bij schuldgevoelens, angst, woede en haat.
-----------------------------------------------

Chrysopraas
De steen van het hart, letterlijk en figuurlijk. Kalmeert hart, hartkrampen en zenuwen, versterkt de ogen, lever en alvleesklier en normaliseert hoge bloeddruk. Tegen suikerziekte en onrust, bevordert de bevalling. Maakt praktisch en evenwichtig, verhoogt de helderheid, geestelijke groei en aanpassingsvermogen. Steen van Weegschaal. 
-----------------------------------------------

Citrien
Sterkt het zenuwstelsel en de circulatie, helpt bij depressie, traagheid en futloosheid. Kan een positieve invloed hebben op diabetes door de gunstige werking op de stofwisseling. Verheldert en versnelt het denken, helpt concentreren, versterkt het zelfvertrouwen en bevordert een positieve uitstraling. Prima steen  voor het halen van examens! Deze steen kan niet negatief worden geladen en zet alles wat negatief is om in iets goeds. Steen van Mercurius en Tweelingen.
-----------------------------------------------

Dumorturiet
Leert het leven lichter te nemen, geeft moed, helpt positief te blijven en van het leven te genieten. Bij angstaanvallen, epilepsie en darmstoornissen, sterkt de zenuwen.
-----------------------------------------------

Epidoot
Goed voor het gevoel en immuunsysteem. Geeft geduld, helpt bij leren, zware ziektes en bevordert een goede conditie.
-----------------------------------------------

Fluoriet
Bevordert de spijsvertering, geestelijke energie en helder denken. Werkt bij stofwisselingsproblemen, artritis en concentratieproblemen. Geeft unieke invallen en oplossingen. Trekt energie aan en bevordert creatief denken, verheft de geest. 
-----------------------------------------------

Granaat
Geeft zelfvertrouwen, wilskracht en doorzettingsvermogen, goede steen voor vriendschap en huwelijk. Helpt bij stress, hartruis, bloedarmoede, ziekten van geslachtsorganen. Vergroot de seksuele lust, bevordert de vruchtbaarheid en helpt bij lever en miltkwalen. Werkt direkt op het hart en helpt tegen besmetting, versterkt het ego. Niet geschikt voor driftige of gejaagde mensen. Steen van Mars, Ram en Schorpioen.
-----------------------------------------------

Goudsteen
Ten onrechte ook wel zonnesteen genoemd. Goudsteen is een door de mens gemaakte steen en komt voor in rood, donkerblauw en donkergroen. Bevat koper en verwarmt en harmoniseert daardoor lichaam en geest. 
-----------------------------------------------

Heliotroop
Werkt sterk op alle organen onder het middenrif; maag-en darmklachten, blaasontsteking en neus- en tandvleesbloedingen, sterkt de blaas, bevordert onbaatzuchtigheid. Helpt verder bij aambeien, spataderen en vergemakkelijkt de bevalling. Heelt wonden, tegen vergif en bevordert inzicht. Geeft levensvreugde. Steen van Mars, Ram en Schorpioen.
-----------------------------------------------

Hematiet
Goede steen tegen verslaving, zelfs drugsverslaving en eetstoornissen. Bevordert de doorbloeding, stelpt bloedingen en helpt bij bloedarmoede, lichamelijke zwakte en vermoeidheid. Geeft kracht en moed, bevordert een ruste slaap met goede dromen. Kan helpen bij overgangsklachten en heeft een sterke aardkracht. Steen met een prachtige metaalglans. Steen van Steenbok.
-----------------------------------------------

Howliet
Meestal wit met grijze aders, vaak geverfd om turquoise te simuleren. Voor inspiratie, creativiteit en artistieke expressie. Tegen angst en twijfel, geeft evenwicht door inzicht.
-----------------------------------------------

Ioliet
 Geeft rust, inzicht en helpt je je koers te bepalen. 
-----------------------------------------------

Jade
Versnelt genezingsprocessen en helpt tegen nierkwalen, sterkt de blaas en kan helpen bij bedplassen. Bevordert en ondersteunt intuítie. Zuivert het bloed en bevordert de bevalling. Evenwichtscheppend en kalmerend. Goed voor de nieren. Steen van wijsheid en rechtvaardigheid, van Venus, Stier en Weegschaal. 
-----------------------------------------------

Jaspis
Goede steen voor praktische mensen. Verlicht de bevalling, blaasaandoeningen, epilepsie, maag- lever- en nierkwalen en werkt uitstekend tegen galstenen. Helpt bij anorexia nervosa en boulimie. Is een actieve aardende steen. Komt voor in een ongelofelijk aantal verschijningsvormen. Steen van Maan, Waterman, Stier en Kreeft.
 

Oceaan jaspis
  Bevordert fantasie en creativiteit. Helpt ideeën in daadkracht om te zetten. Sterkt de ingewanden.


 Mookaiet
 Voor levensvreugde, vitaliteit en kracht, innerlijke rust/ vrede en concentratie. Flexibiliteit, levendigheid, zuivert lever en milt, versterkt immuunsysteem, geneest wonden, goede meditatiesteen.

 
Unakiet
   Helpt tegen infecties en wilszwakte. Versterkt de maag en de lever.
-----------------------------------------------

Koraal
Voor balans in emoties en leven. Werkt ontspannend en absorbeert negatieve energie. Voor creativiteit, passie, romantiek, wijsheid, optimisme en enthousiasme.
Bloedkoraal  Goed voor de botten, bij bloedarmoede en steenpuisten, werkt bloedstelpend. Helpt bij tanden krijgen, omgaan met emoties, de aanmaak van moedermelk en tegen hoge bloeddruk.
-----------------------------------------------

Kunziet
Helpt bij epilepsie, evenwichtsstoornissen, hysterie en helpt het evenwicht tussen geest en hart te vinden, geeft inzicht. Tegen jaloersheid, leert kinderen zich aan te passen, helpt onaangename verplichtingen te voldoen. Een verzachtende steen.
-----------------------------------------------

Kyaniet
Helpt de eigen identiteit te vinden, levensopdracht volbrengen, in extreme situaties te blijven functioneren. Sterkt het logische rationeel denken en maakt vastberaden. Tegen heesheid en keelproblemen, goed voor de fijne motoriek.
----------------------------------------------- 

Labradoriet
Bestrijdt eenzaamheid, geeft geestelijke kracht en doorzettingsvermogen en zorgt voor verrassingen. Beschermt de aura. Geeft zelfvertrouwen en realiteitszin, heelt na ziekte, beschermt tegen invloeden van buitenaf, brengt verborgen talenten aan het licht, goed voor gevoelige mensen.
-----------------------------------------------

Lapis lazuli
Is de steen van de vriendschap. Kan diepgewortelde en chronische problemen helpen oplossen. Werkt tegen depressiviteit, angsten, nervositeit, hartklachten en -kloppingen en nagelbijten. Goed voor het haar, tegen slapeloosheid cq nachtmerries. Verhoogt zuurstof in het bloed en helpt bij te hoge bloeddruk en eczeem. Sterkt de intuïtie. Goed voor de keelchakra. Steen van Stier en Weegschaal.
-----------------------------------------------

Larimar
Helpt bij het activeren van de zelfgenezende krachten: tegen gewrichtsontstekingen en ophopingen in aders en slagaders, stimulering van de hersenen, vooral indien op het hoofd gedragen en versterking en groei bij beenbreuken en groeistoornissen, de steen wordt direct op de pijnlijke plek geplakt, ook op het gips, kinderen in de groeifase profiteren extra van de Larimar energie. Tegen spierverhardingen, ischias en spit in de rug, lost energieblokkades op vooral in de borststreek, de keel en het hoofd. Angst, leed en onderdanigheid kunnen oplossen, dramatische levensveranderingen verliezen hun betekenis, het is de steen bij uitstek om door veranderingen heen te helpen. Steen van Atlantis.