Categorieën
Superparel kortingsregeling Maandactie Griffin Cadeaubon
Nieuwsbrief
* E-mail adres
Ik heb de Algemene Voorwaarden en Privacy Policy gelezen en ga hiermee akkoord
Aanmelden Afmelden
Over Edelstenen (M t/m Z)
Maansteen
Steen voor vrouwenwelzijn en intuítie, van oudsher zeer populair in India. Helpt bij maagklachten, menstruatiestoornissen, futloosheid, verstopping en waterzucht. Neemt spanningen weg bij stress, onrust en angst. Bevordert de zwangerschap, harmoniseert de hormoonhuishouding, helpt tegen maagzuur en menstruatiestoornissen, bevordert tevredenheid, verzacht het gevoelsleven, goed voor de maag. Maakt helder, beschermt op reis en sterkt de ziel. Steen van Maan en kreeft.
-----------------------------------------------

Magnesiet
Versterkt hart en lever, helpt bij spanning , pijn, klachten in de overgang en reguleert baarmoeder en prostaat. Werkt op de gal en stofwisseling. Kalmeert, bevordert een goede stofwisseling, stimuleert de vochtafdrijving, sterkt het zenuwgestel. Goede steen bij afvallen.
-----------------------------------------------

Magnetiet
Werkt door de magnetiserende werking op het spier- en zenuwstelsel. Dus bij: spierpijn, spit, hernia, ischias, gewrichtspijnen, rugpijn, tennisarm, spierverrekking, spierontsteking, kneuzing, aangezichtspijn, maar ook vermoeidheid. Lost stuwingen op in de krachtstroom van het lichaam. Werkt tegen gordelroos en bestrijdt pijn. Let op: Magnetiet helpt niet bij reuma. 
-----------------------------------------------

Malachiet
Geeft succes in het werk en ondersteunt rouwprocessen. Sterkt het hart, ogen en zenuwen. Werkt verder tegen astma, MS, Parkinson, hartritmestoornissen, artritis, onregelmatige menstruatie, kiespijn, vergiftiging en epilepsie. Geeft in veel gevallen uitstekende resultaten bij reuma. Bevordert de creativiteit.
-----------------------------------------------
Moldaviet
Meditatiesteen, helpt bij het 
verwerken van ervaringen en het oplossen van ogenschijnlijk onoplosbare problemen. Werkt ondersteund bij het genezingsproces van griep, astma en bronchitis. Helpt materialistische mensen te relativeren.
-----------------------------------------------

Moskoviet
Een mystieke steen voor contact met uw spirituele zelf. Voor contact met energie en engelen. Het stimuleert de hartchakra en opent de intuitie en hogere inzichten. Helpt gebreken van de mensheid te zien en stimuleert volledige liefde en acceptatie. Helpt inzien dat eigenschappen die u niet waardeert in een ander, eigenschappen zijn die u niet in uzelf accepteert. Moskoviet helpt bij verandering en acceptatie van jezelf. Helpt spanning in het lichaam ontladen, brengt balans. Goed voor haar en levenslust, en reguleert suikerspiegel, pancreas en nieren. Helpt tegen slapeloosheid en allergieen. Helpt de energie te helen
-----------------------------------------------

Nefriet
Helpt bij alle nierziekten en bij nierstenen, sterkt de blaas, goed tegen bedplassen. Steen van Venus en Weegschaal.
-----------------------------------------------

Obsidiaan
Versterkt het gezichtsvermogen en werkt tegen oogziekten en -klachten zoals staar. Bevordert inzicht in mensen en processen, realiteitszin en het herkennen van negatieve krachten. Bevordert de energiestroom en standvastigheid, maakt vastberaden, een goede steen voor mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Confronteert met de waarheid van het eigen ego, zet krachten van de geest om in bewuste daadkracht, beschermt tegen oneerlijkheid. Steen van Reinheid en een sterke meditatiesteen. Niet geschikt voor onstabiele mensen en voor kinderen.
-----------------------------------------------

Onyx
Steen van magie en energie, weert invloeden af. Versterkt de botten en het gebit, de lichaamseigen afweerkrachten, nagels, doofheid, oorsuizing, haren, huid, zenuwen, hart en alvleesklier. Geeft innerlijke kracht en geeft weerstand. Bevordert de concentratie, maakt ernstig en sterkt de realiteitszin. Een sterke aardende steen. Steen van Steenbok.
-----------------------------------------------

Opaal
Verzacht en maakt tevreden, goed voor de ogen en emoties. Voor liefde, passie, loyaliteit, trouw, emotionele expressie, warmte, spontaniteit en zelfbewustzijn.

Zwarte opaal
 
Voor cosmisch bewustzijn.

Boulder opaal 
Voor creativiteit en originaliteit.
 
Vuur opaal
 
Voor dynamische energie en intensiteit. Geeft levenslust, vreugde, impulsiviteit, verhoogt de seksualiteit ( genieten van ), geestdrift, creativiteit, energie. Werkt prestatieverhogend, goed voor de bloedsomloop, potentie en vruchtbaarheid. Helpt bij energieblokkades.
 
Witte opaal
 
Voor efficientie en kracht.
-----------------------------------------------

Parel
Dus ook parelmoer. Goed voor tanden, luchtwegen, ingewanden en ademhaling. Tegen botontkalking en astma. Laat loskomen uit vastgeroeste patronen, stimuleert innerlijke rust, groei en inzicht. Absorbeert te sterke emoties. Parel en parelmoer versterken het immuunsysteem, maken je dus weerbaarder en geven gevoel van eigenwaarde.
-----------------------------------------------

Peridoot
Bevordert de weerstand en verdrijft daardoor negatieve gevoelens, zelfs jaloezie. Werkt zeer sterk op de menstruatiecyclus en op alle organen die daarop betrekking hebben. Geeft levenskracht en maakt welsprekend. Beschermt verder tegen beroertes, is goed voor het hart en de ogen. Geeft inspiratie, verbetert het innerlijk gezicht en heeft een terugkaatsende kracht tegen negatieve invloeden wanneer de steen op de blote huid gedragen wordt. Steen van Venus en Weegschaal. Liever niet met andere stenen combineren, behalve met bergkristal.
-----------------------------------------------

Pietersiet
Helpt onderdrukte gevoelens te duiden, goed tegen spanningshoofdpijn en (overmatige) darmgassen. Geeft innerlijke stabiliteit in drukke periodes, helpt alles kunnen overzien en bij het verwerken van emoties, in uitzichtloze situaties.
-----------------------------------------------

Prehniet
Prehniet heeft een beschermende werking tegen invloeden van buitenaf en een reinigende werking op lichaam en geest, biedt hulp bij het afvoeren van afvalstoffen uit het bloed bij het ontgiften door nieren en blaas. Tegen vetophoping, aderverkalking, spijsvertering, spierverlamming, chronische keelontsteking, gasvorming. Hierdoor wordt lichaamsenergie versterkt. Geeft rust en is een goede hulp bij meditatie - en visualisatieoefeningen. Het versterkt de intuïtie en helpt om dromen te herinneren, bij zelfacceptatie en het vinden van oplossingen in moeilijke situaties. 
-----------------------------------------------

Pyriet
Werkt op de luchtwegen. Goed tegen keelontsteking, hoesten en ontstoken amandelen, bij menstruatiepijnen en helpt bij griep en verkoudheid. Sterkt het zenuwgestel, de spieren en luchtwegen, werkt ontkrampend. Helpt bij (zenuw)uitputting en depressie en vergroot de daadkracht. Verhoogt het weerstandsvermogen en sterkt het verstand. Goed voor de zonnevlecht en vasthouden aan jezelf.  Steen van Zon en Mercurius
-----------------------------------------------

Rhodochrosiet
Helpt bij het streven naar zelfverwerkelijking en het bereiken van sociale doelen. Kalmeert onrust, overgevoeligheid en verwarring, helpt tegen futloosheid en onzekerheid. Goed bij maagzweren en helpt de gevolgen van MS en Parkinson te verzachten/ verminderen en bij impotentie, geeft een goede energiedoorstroming, bij tekort aan gal en futloosheid. Tegen onrust en verwarring, tegen nachtelijke angsten, artrose en artritis, verhoogt creativiteit en intuïtie. Steen van Venus en Stier.
-----------------------------------------------

Rhodoniet
Steen van de reiziger. Heeft een gunstige invloed tegen angsten en hoofdpijnen, zeker als deze het gevolg zijn van veranderingen in ons leven en sterkt het geheugen. futloosheid, kalmeert overdreven reflexen. Helpt bij geestelijke oververmoeidheid, tegen stuipen, prikkelbaarheid en ondersteunt verlegen mensen en geestelijke processen. Versterkt het hart en de longen, werk kalmerend, evenwichtscheppend en versterkt het zelfvertrouwen.
-----------------------------------------------

 Robijn
Verdrijft koorts en melancholie, helpt tegen vermoeidheid, geeft kracht en moed, bevordert wilskracht en versterkt het ego en gevoel van eigenwaarde. Werkt gunstig op de eierstokken helpt preventief miskramen te voorkomen. Werkt versterkend op het bloed en tegen bloedziekten als bijvoorbeeld leukemie. Geeft een gevoel van veiligheid en weldadigheid en bevordert ook materiele welstand. Versterkt de intuïtie, bij hoger denken, buikkramp, suikerziekte, syndroom van down en geeft moed.Niet geschikt voor driftige of gejaagde mensen. Steen van Mars en Ram. 
-----------------------------------------------

Robijn in Zoisiet
Goed tegen zwakke hartslag, krampen in onderbuik, tegen miskramen, werkt vitaliserend, geeft moed en wilskracht.
-----------------------------------------------

Rookkwarts
Stabiliseert en kalmeert, verheldert denkprocessen en geeft rust en levensvreugde. Versterkt de concentratie, hart en nieren. Vergroot de vruchtbaarheid en beïnvloedt het onderlichaam en voortplantingsorganen. Maakt standvastig in het nemen van beslissingen. Helpt bij het afvoeren van negatieve energie, geeft de kracht om wensen en dromen waar te maken, werkt aardend en beschermt tegen ondoordacht handelen. Versterkt het verantwoordelijkheidsgevoel, helpt bij stoppen met roken, tegen zelfmoordneigingen,bevordert de ontwikkeling van intuïtie, tegen depressiviteit.
-----------------------------------------------

Rozenkwarts
De steen der liefde. Helpt bij maagklachten, hart- en bloedsomloop stoornissen, lever en nierkwalen. Beperkt de puberteitsproblemen. Vergroot de creativiteit en fantasie en helpt bij heimwee, bevordert de geestelijke groei, maakt creatief en verzacht het gevoelsleven, helpt tegen verbittering. Bevordert liefde en kunst en scheppend denken. Voor het hartchakra. Een uitstekende steen voor kinderen. Steen van Venus en Stier.
-----------------------------------------------

Rutielkwarts
Steen van de uitvinders   Herstelt de cellen in het lichaam. goed voor de luchtwegen en de longen, helpt bij een vastzittende hoest, tegen bronchitis, bevordert daadkracht. Verstevigt de rug, sterkt de zenuwen en voert alle onreine en overtollige stoffen af. Voor het beste effect op de keel dragen. Steen van Mercurius en Tweelingen.
-----------------------------------------------

Saffier
Steen voor nauwkeurige en begrijpende personen. Geeft gemoedsrust en krachtige bescherming aan wie goed is. Werkt op het hoogst bereikbare deel in ons bewustzijn en versterkt de intuïtie. Werkt bij geestesziektes, opvliegendheid, nervositeit, slapeloosheid, gewrichtspijn, reuma en zenuwstoringen en - pijn. Werkt verder tegen overmatig transpireren astma en bloeduitstortingen, sterkt de ogen en het hart. Steen van reinheid, trouw en oprechtheid. Een sterk bindende steen. Steen van Kreeft.
-----------------------------------------------

Smaragd
De steen van de ware liefde en het optimisme. Overal waar het evenwicht is verstoord, helpt de smaragd dit weer terugbrengen. Sterkt het geheugen, het verstand en het hart, helpt tegen malaria en epilepsie, nare dromen en slapeloosheid, goed voor het gezichtsvermogen. Verder bij oogklachten en staar. Beschermt tegen verleiding en op reis en maakt welsprekend.  Steen van Venus, Stier en Weegschaal.
-----------------------------------------------

Serpentijn
Serpentine works against pregnancy striae, muscle paralysis, nervetics, fatigue of standing too long, diminishes agression, works on cardiac arrhythmia and works against convulsions.
-----------------------------------------------

Sodaliet
Sodalite works against high bloodpressure and disregulated hartbeat. Calms restlessness and emotions. Fights sleeplessness and hyperventilation, deepens intuition and stimulates selfconfidence. Helps against inflammations, activates, against water retention, earsizzling, dizzyness, nervous affections, tiredness, against guilt and fear, brings balance in bringing thinking in the right perspective and having more oversight. Stone of Virgo and Sagitarius.
-----------------------------------------------

Spinel
Maakt onbevreesd en geeft daadkracht. Steen van Saturnus en Schorpioen.
-----------------------------------------------

Sugiliet
Ondersteunt bij leukemie, vermindert de kans op besmetting en verbetert de bloeddoorstroming. Verlicht de geest, helpt bij (te) sterke spirituele ervaringen en fobieën, neemt twijfels weg en geeft inzicht. Coordineert goede samenwerking van beide hersenhelften. Goede steen voor creatieve en idealistische mensen. Steen van Boogschutter en Vissen.
-----------------------------------------------

Tanzaniet
Harmoniseert, ordent de gedachten, tegen afzondering en eenzaamheid, tegengaan van Alzheimer (vertragen), oogziekten, oorziekten en combinaties hiervan.
-----------------------------------------------

Topaas
Lost stagnaties op en weert valse vrienden. Voor vruchtbaarheid en trouw. Goed voor het hart, sterkt de lever, eetlust en levenskracht. Tegen slapeloosheid, hartinfarcten, trombose, aambeien, open benen, bloedneuzen en vaatvernauwing. Activeert de intuïtie, versterkt en verscherpt het verstand, helpt tegen uitputting en stimuleert de bloedsomloop en de alvleesklier. Op de foto een Imperial topaas, deze soort en kleur wordt alleen in Brazilie gevonden. Steen van Leeuw.

 Heeft een hele sterke werking op alles wat vloeibaarheid kent zowel fysiek, geestelijk en etherisch. Het activeert en versnelt bijvoorbeeld de lymfedoorstroming en vermindert hiermee ook je vetopslag.

-----------------------------------------------

Toermalijn
Beschermt tegen negatieve krachten en invloeden als angst , onrust en nervositeit,  bevordert zelfvertrouwen en concentratie. Geeft troost bij verdriet en in moeilijke omstandigheden. Helpt ook uitstekend tegen hyperventilatie, duizeligheid, vallen en struikelen. Een opwaarts strevende kalmerende steen die concentratie verhoogt en de ziel verheft. 

Zwarte toermalijn
  Heeft grote geneeskracht en is beschermend. Houdt negatieve energie weg. Geeft daarnaast ook nog de beste bescherming tegen aardstralen en straling van TV en computer. Helpt bij de ziekte van Meniere. Steen van Saturnus en Zon.
 

Groene toermalijn
  Ook wel Verdeliet genaamd. Heeft grote geneeskracht en is beschermend. Houdt negatieve energie weg. Tegen depressies en angsten, duizeligheid en evenwichtsstoornis. Helpt ook uitstekend tegen hyperventilatie. Helpt bij de ziekte van Meniere.
 

Toermalijn roodroze
 Ondersteunt de vrouwelijke energie, maakt ons bewust van onze gevoelens, helpt ons ziektes te overwinnen.
-----------------------------------------------

Toermalijnkwarts
Werkt hetzelfde als de toermalijn, maar doorbreekt bovendien vicieuze cirkels, ontlaadt emotionele spanningen en vermindert hyperventilatie. Helpt tegen angst, onrust, nervositeit en verdriet. Versterkt het zenuwstelsel. Bevordert het zelfvertrouwen. Helpt tegen wratten en tegen zenuwachtigheid. Steen van Schorpioen.
-----------------------------------------------

Tijgeroog
Bevordert denkprocessen en concentratie en ook teamgeest en collegialiteit. Een goede examen- en werkpleksteen Helpt tegen bronchitis, astma en verkoudheid. Versterkt de darmen en de vitaliteit. Versterkt het zelfbewustzijn, helpt overzicht krijgen en relativeren. Ontkrampt, verwarmt, geeft zelfvertrouwen, beschermt tegen jaloezie en negativiteit van anderen en bevordert verantwoordelijkheidsgevoel. Straalt zachte energie uit en is dus uitermate geschikt voor kinderen. Komt ook voor in rood en groen. Steen van Mercurius, Zon en Tweelingen.
-----------------------------------------------

Turquoise
Helpt tegen ziekten van de luchtwegen, bestrijd verkalking en verharding van spieren en zenuwen en stoornissen in doorbloedingen. Versterkt het immuunsysteem en beschermt tegen alle vormen van vervuiling. Goed middel tegen opvliegers. Verkleurt bij ziekte en gevaar. Geeft geluk en beschermt tegen negatieve invloeden. Geeft een goede band met de geestelijke wereld en spiritualiteit. Steen van Uranus, Weegschaal en Waterman.
-----------------------------------------------

Valkenoog
Doet helderder denken en waarnemen. Versterkt en verbetert het gezichtsvermogen, bestrijdt oogziekten. Helpt tegen ademnood door verkeerde ademhaling en geeft warmte aan de luchtwegen. Bevordert de concentratie, wilskracht en het zelfvertrouwen. Helpt relativeren en overzicht krijgen. Geeft eigenwaarde. Steen van Saturnus.
-----------------------------------------------

Versteend hout
Versteende gefossiliseerde bomen. Helpt te aarden, geeft kalmte, respect, helpt inzicht krijgen en geeft wijsheid.
-----------------------------------------------

 Zirkoon
Geeft realiteitszin, helpt verliezen verwerken, loslaten, inzicht in vergankelijkheid en het werkelijk belangrijke. Stimuleert de leverwerking, helpt pijn en krampen verminderen.
-----------------------------------------------

Zonnesteen
Geeft levenskracht en sterkt hart, rug, ogen en nieren. Werkt tegen somberheid en zwaarmoedigheid., duizeligheid en Angina pectoris. Goede steen tegen gewrichtsreuma en rugpijn. (Let op: niet te verwarren met Goudsteen, een door de mens gemaakte steen.)