Categorieën
Superparel kortingsregeling Maandactie Griffin Cadeaubon
Nieuwsbrief
* E-mail adres
Ik heb de Algemene Voorwaarden en Privacy Policy gelezen en ga hiermee akkoord
Aanmelden Afmelden
Posttarieven: belangrijke wijzigingen per 1 januari 2020

Posttarieven: belangrijke wijzigingen per 1 januari 2020

Per 1 januari 2020 heeft PostNL haar tarieven wederom verhoogd. Omdat Superparel.nl vanaf 2014 geen tariefstijgingen meer heeft doorberekend aan haar klanten, gaan wij dit wel doen per 1 januari 2020. Bij uw bestelling wordt het actuele tarief van PostNL nu aan u doorberekend. Dit tarief wordt nog  verhoogd met 21% btw, omdat wij als bedrijf over het aan onze klanten in rekening gebrachte bedrag aan verzendkosten ook 21% btw aan de belastingdienst dienen af te dragen.

Internationale regels

Door internationale regelgeving, bepaald door de Wereldpostunie, moet er voortaan een onderscheid worden gemaakt tussen het verzenden van documenten en goederen. 

Goederenzendingen naar het buitenland mogen met ingang van 1 januari 2020 niet meer als brief worden gefrankeerd. Ze moeten verstuurd worden als pakket, ook al zitten de goederen in een envelop.
Specifieker: zo’n zending moet je voortaan als pakket zonder track & trace  frankeren of als aangetekende of verzekerde brief – ook al zit het in een envelop - , in plaats van dat je er als gewone brief postzegels op kunt plakken.
Alle goederenzendingen moeten voortaan een verzendlabel met barcode hebben.

Deze werkwijze impliceert in een aantal gevallen een flinke stijging van de verzendkosten.

Twee voorbeelden:
Stel, dat je een paar oorbellen zonder doosje in een envelop stopt om naar Duitsland te versturen. Zo’n zending weegt circa 28 gram. In 2019 kostte dit € 2.90 exl. 21% btw; vanaf 1 januari kost dezelfde zending volgens PostNL € 7,50 excl. 21% btw.

Stel, dat je dezelfde zending naar de Verenigde Staten stuurt in plaats van naar Duitsland, dan is de prijsstijging nog groter. In 2019 kostte dit € 2,90 excl. 21% btw, in 2020 wordt dat € 10 excl. 21% btw.

 


Voor meer informatie:
Zie de publicatie van Radar/AvroTros:
https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpartikelen/item/envelop-naar-het-buitenland-sturen-in-2020-let-op-deze-regel-en-prijswijziging/

Tarievenboekje PostNL:
https://www.postnl.nl/tarieven